Lézeres szőrtelenítés előtti és utáni teendők

Lézeres szőrtelenítés előtti és utáni teendők

A tökéletes eredmény és a lehetséges kezelés utáni „szövődmények” elkerülése végett nem árt tudni, és nem árt betartani néhány óvintézkedést a lézeres szőrtelenítés előtt és után.

Lézeres szőrtelenítés előtt

A lézeres szőrtelenítő szalon kiválasztása

Ha még a keresgetés és a tájékozódás szintjén tartasz, jó, ha tudod, hogy amellett, hogy kiválasztod a szalont, ami a távolság és ár szempontjából a legjobban passzol hozzád, fontos azt is figyelembe venni, hogy milyen dióda lézerrel dolgoznak.

Számos gyártótól, különböző teljesítményű, fejnagyságú gépek vannak forgalomban. De miért is választanál egy alacsonyabb kategóriás lézert, amikor a csúcsminőségű lézerrel végzett kezelés is közel azonos áron elérhető. A Cocoon Medical által gyártott Elysion-Pro 2000W-os dióda lézer az egyik leghatékonyabb végleges szőrtelenítő készülék. Nem okoz csalódást sem a vékony világos, sem a vastagabb sötét színű szőrszálak esetében sem.

Hogyan készülj fel a lézeres szőrtelenítő kezelésre?

Csak egy pici odafigyelésre van szükség, hogy a kezeléseket biztonságosan és zavartalanul végezhessük. Kezelések előtt 3 nappal már ne érje napfény a kívánt területet. Ez azért fontos, mert ha érzékenyebb a bőröd a napsütésre, könnyen leégsz, így egy sérült bőrfelület keletkezik. A sérült területet pedig nem lehet biztonságosan lézerrel kezelni.

A lézeres szőrtelenítő kezelésekre érkezz laza, kényelmes ruhában, ami fedi a kezelendő területet. Ez alól a nyár sem kivétel, hiszen, ha rövidnadrágban érkezel lézeres szőrtelenítésre, hazafele már közvetlen napfény fogja érni a bőrödet, ami ebben az esetben tilos. Így el tudjuk kerülni a hipo- vagy hiperpigmentált foltok, bőrgyulladás kialakulását. Ha a karodat szőrtelenítjük, viselj egy laza hosszú ujjú inget.

UV-sugárzás

Fontos, hogy UV-sugárzás - se szolárium se napfény - ne érje a szőrtelenített bőrfelületet dinamikus kezelés után 3 napig, statikus kezelés után 3 hétig. Hogy éppen milyen üzemmódban (dinamikus/statikus) zajlik a kezelés, arról szóban mindig tájékoztatlak, illetve itt olvashatsz a két üzemmód közötti különbségekről.

Hidratálj!

A bőr egészséges működéséhez elengedhetetlen a megfelelő hidratáció. Lézeres szőrtelenítés után 24 órával már használhatsz testápolót, hidratáló krémet. Figyelj arra oda, hogy a kezelések között is rendszeresen használd, mert nagyon száraz bőrt sajnos nem fogunk tudni kezelni. Az időpontod előtti 24 órában viszont már ne használd.

Csak borotvát használhatsz a végleges lézeres szőrtelenítő kezelések ideje alatt

A sikeres lézeres szőrtelenítés egyik legfontosabb előkészülete, hogy a terület borotválva legyen. A szőrszál fogja levezetni a lézerfényt a szőrtüszőbe, ahol a szőr termelése folyik. Ez gyakorlatilag egy híd a külvilág és a szőrtüsző között. Ha nincs a szőrszál a szőrtüszőben, mert gyantázással, epilálással szőrtelenítettél eddig, nincs ami a megfelelő helyre juttassa a fényt. Kezdd el borotválni a területet. Az utolsó gyantázás/epilálás után 4 hetet kell várni, hogy a lézeres szőrtelenítést alkalmazni tudjuk. A dióda lézeres kezelések előtt és között is csak borotvát szabad használni a szőrszálak eltávolítására.

A kezelés előtt 24 órával borotváld le a szőrtelenítendő felületet. Ha egy picike borosta marad, vagy olyan gyors a szőrnövekedésed, hogy amire ideérsz már nem tökéletesen sima a felület, ne aggódj ez még hasznunkra is válhat. Ha valahol pedig kimarad egy-egy szál, a kezelés előtt segítek leszedni.

Fényvédelem

Legfontosabb teendőd a fényvédelem. Minimum 50 faktoros fényvédő készítményt használj. Most még fontosabb a fényvédelem, de nem csak nyáron, hanem minden évszakban. Télen főleg az arc szőrtelenítése esetén, hiszen azt éri közvetlen fény. Én a teljes kezeléssorozat időtartama alatt szoktam javasolni a folyamatos használatát.

További teendők lézeres szőrtelenítés esetén

A lézeres szőrtelenítés napján ne használj dezodort, krémet, sminket a kezelt területen. Érkezz tiszta bőrrel.

Szőrtelenítés előtti héten ne használj semmilyen radírozó, hámlasztó (savas hámlasztás, mikrodermabrázó, CO2 lézeres peeling) kezelést, ép bőrfelületre van szükségünk.

Kerüld a túl forró fürdőt, szaunát, testedzést, uszodát a kezelés előtti és utáni pár napban.

Próbáld meg a nyaralást, strandolást úgy időzíteni, hogy a kezelések közötti időszak közepére essenek. Érdemes a nyári időpontokat ennek tekintetében előre leegyeztetni, hogy könnyen lehessen tervezni.

Konzultáció alkalmával alaposan ki foglak kérdezni egészségi állapotoddal kapcsolatban. Kérlek semmit ne hallgass el, ne változtass meg, mert az befolyásolhatja a kezeléssorozat sikerességét. Ezek a kérdések a Te javadat szolgálják. Tájékoztass minden gyógyszerről, amit szedsz vagy az elmúlt hónapokban szedték. Több hatóanyagnak is lehet fényérzékenyítő mellékhatása. Ha nem vagy benne biztos, hogy van-e fényérzékenyítő hatóanyag, kérdezd meg kezelőorvosodat.

Bármilyen felmerülő kérdéssel kapcsolatban keress bizalommal. Az a cél, hogy a legjobb kezelésben részesülj és a legjobb eredményt érjük el.

X