A lézeres szőrtelenítés menete, lépései

A lézeres szőrtelenítés menete, lépései

Mindenki kíváncsi, hogy mi is fog történni a lézeres szőrtelenítések alkalmával. Lássuk lépésről lépésre a folyamatot.

Első találkozás, konzultáció

Nagyon fontos és elengedhetetlen lépés lézeres szőrtelenítés előtt a konzultáció. Alaposan kikérdezlek az egészségi állapotodról, hogy kapsz-e valamilyen kezelést, van-e valamilyen betegséged, milyen gyógyszereket szedsz vagy szedtél a közelmúltba. Sok hatóanyag sajnos fényérzékenyítő hatással bír, ami kizárja a lézeres szőrtelenítést. Ha gyógyszeres kezelés áll fenn érdemes a kezelőorvost megkérdezni, hogy az alkalmazott gyógyszer tartalmaz-e fényérzékenyítő hatóanyagot.

Amennyiben semmilyen kizáró okot nem találunk, egy beleegyező nyilatkozatot kell kitöltened, illetve meghatározzuk a fototípusodat kérdések segítségével. Ez annak érdekében történik, hogy a te bőrtípusodnak megfelelően állítsam be a dióda lézer paramétereit. Így válik teljesen egyénre szabottá a lézeres szőrtelenítő kezelés.

Irány a kezelőszoba

Miután szabaddá tetted a végleges szőrtelenítésre ítélt területet, megvizsgálom. Letisztítom egy nedves törlőkendővel. Fehér fedőceruzával bejelölöm a területet és lefedem az anyajegyeket, pigmentfoltokat. Nagyobb felületeknél több részre osztom a területet, hogy egyetlen négyzetcentiméter se maradjon ki a kezelésből. A bőrfelületet átlátszó kontakt géllel kenem be. Ez egyrészt biztosítja a kezelőfej könnyű siklását, mozgathatóságát, másrészt hűti a bőrt.

Kezdjük a lézeres szőrtelenítést!

Még mielőtt a ravaszt meghúznám adok egy védőszemüveget Neked, és én is felveszek egyet. Enélkül nincs lézeres szőrtelenítés.

Ezzel mindent előkészítettünk, induljon a tényleges szőrtelenítés. A kezelőfejet a bőrödhöz érintve elindítom a lézert. Sok apró sípoló hangot hallasz, minden sípolás egy-egy lövést jelent.

Az előzetesen bejelölt területeken sorról sorra haladunk végig, ügyelve, hogy minden terület le legyen fedve. Az első néhány lövés után meg szoktam állni és megkérdezem, hogy milyen érzés. Ha kell, módosítok a beállításokon. Ha végigértünk a területen, letörlöm a kontakt gélt, a jelölő ceruza nyomait az anyajegyekről és a határvonalakat.

Mennyi időt vesz igénybe egy lézeres szőrtelenítő kezelés?

Egy kis terület, mint pl. áll vagy bajusz kezelése kb. 10 perc. A kar szőrtelenítése kb. 50-60 perc, az intim területek lézeres szőrtelenítése 25 perc, a lábak lézeres szőrtelenítése 60-90 perc. Ezekben az időkben az érkezés, a felületek előkészítése, a kezelés, az felöltözés és a következő időpont egyeztetése is benne van.

Az Elysion Pro dióda lézer dinamikus és statikus üzemmódban

A diódalézeres szőrtelenítő két üzemmódban működhet. Dinamikus módban gyors pásztázó mozdulatokkal zajlik a kezelés egy meghatározott területen. A legtöbb kezelést ebben a módban kezdjük és az első 3-4 kezelés így zajlik. Ez a leghatékonyabb a vastagabb, sötétebb szőrszálak eltávolítására. Mivel itt kisebb energiát közlünk, többször is visszamegyünk egy területre. A gép meghatározott számú lövést ad le egy meghatározott méretű területre. A terület nagyságától függően én fogom beállítani, hogy növeljük vagy csökkentsük a lövések számát.

Ezzel szemben a statikus üzemmódot a 4.-5. kezeléstől alkalmazzuk, amikor már csak maradványszálak, világosabb, vékonyabb szőrszálak vannak jelen. Ebben az esetben egy területre csak egyetlen lövést adunk le, viszont a lövés energiája már sokkal nagyobb lesz. A világosabb szálakhoz nagyobb energia szükséges. Nehezen hozzáférhető, kicsi területeken is a statikus módot alkalmazzuk.

Mindkét üzemmód alkalmazása közben az anyajegyeket – melyeket előzetesen már lefedtünk fehér jelölőceruzával – kihagyjuk a kezelésből, kikerüljük.

Mit is érzel közben?

Elsősorban a hideg kezelőfejet, melyet a gép hűtőrendszere a Crystal Freeze rendszer 5°C-ra hűt le. Ez azért szükséges és nagyon hasznos, mert, ahogy a kezelőfej kibocsátja a lézerfényt, az elnyelődik a szőrszálban és a szőrtüszőben, ahol hőenergiává alakul. Vagyis nagyon magas hőmérsékletre hevül. Ezt ellensúlyozza a jéghideg kezelőfej. Így maximum csak kis melegséget érzel majd.

Továbbá érezhetsz még pici pattogó, csipkedő érzést a szőrtüszőben, ezt mikroepilációs érzésként definiálhatnánk, de töredéke egy valódi epiláció vagy gyantázás érzetéhet képest. Ez a szőrtüsző roncsolásának következtében keletkezik.

A lézeres szőrtelenítés érzete testtájanként változhat. Míg a kar és a láb a legkevésbé érezhető, addig az intim területek jellemzően érzékenyebbek. Még ezek is egyénenként változóak lehetnek. Ezek tekintetében állíthatjuk, hogy a dióda lézeres szőrtelenítés nem jár fájdalommal, maximum egy kis diszkomfort érzettel.

X