Hány alkalom szükséges a végleges szőrtelenítéshez?

Ez a leggyakoribb kérdés, mely a telefonos érdeklődések, konzultációk alkalmával felmerül. Az egyszerűbb válasz rá, hogy átlagosan 8-10 alkalom szükséges a végleges szőrtelenítés eléréséhez, de ez testtájak és egyéni variációk függvénye.

Míg hölgyek esetében kevesebb, úgy urak esetében általában 1-2 kezeléssel több szükséges. Nézzük részletesebben.

Mitől függ, hogy hány alkalom szükséges a végleges szőrtelenítéshez?

A szőr növekedése

A szőrnövekedési ciklus testtájanként eltérő. Vagyis a fej-nyak régióban 30-40, a törzsön és hajlatokban 45-60, a lábon pedig 60-90 naponta találhatunk új növekedési fázisban lévő szőrszálakat. A szőrszálak 20-30%-a van egyszerre növekedési (anagén) fázisban.

A legmakacsabb szálak általában az arcon szoktak lenni

Végleges szőrtelenítés arcon

Itt található a legtöbb szőrtüsző, így ennek a területnek a végleges lézeres szőrtelenítésére szükséges a legtöbb alkalom, általában 10-12. Főleg hölgyek esetében az arcszőrzet megerősödését hormonális egyensúly zavar, hormonális betegségek (PCOS, inzulinrezisztencia, endometriózis) és menopauza válthatja ki. A hormonális jellegű fokozott szőrnövekedés problémájára a legjobb megoldás a lézeres szőrtelenítés. Ezért, ezen a területen inkább tartós szőrtelenítésről beszélhetünk, mint véglegesről, mindaddig ameddig a hormonális problémák meg nem oldódnak, kezelve nincsenek. Ez esetben emlékeztető kezelésekre sűrűbben lehet szükség, mint normál esetben, akár 6-8-10 havonta.

Több kezelésre lehet szükség a világosabb szőrszálak esetében

Ezek a szálak kevesebb melanint tartalmaznak, nehezebben nyelik el és vezetik le a lézer fényt a szőrtüszőbe, ezért nagyobb energia szükséges a sikeres kezeléshez, de ezeket a szálakat is ugyanolyan eredményesen lehet kezelni. (Amennyiben a szőrszál színe sötétebb a bőr színénél.)

Hosszabbítja a kezelés időtartamát, ha a kezelések közötti időszakban gyantázzuk vagy epiláljuk a szőrtelenítendő területet. A lézeres szőrtelenítő kezelés alatt kizárólag borotvával szabad eltávolítani a szőrszálakat, mivel a szálakra szükségünk van. Ez egy csatorna, ami a lézerfényt a szőrtüszőbe juttatja. Itt a fény hőenergiává alakulva pusztítja el a szőrt termelő mátrix sejteket, így abból a szőrtüszőből már nem nő több szőrszál. Ha mégis gyantázol vagy epilálsz, sokkal több kezelés válik szükségessé.

Fontos, hogy tarts be minden utasítást, amit a dióda lézeres szőrtelenítés előtt és után javasolok neked. Ezekről a Lézeres szőrtelenítés előtti és utáni teendők című cikkben olvashatsz bővebben.

Nyári kezelések alkalmával figyelni kell arra, hogy egyrészt ne leégett bőrrel érkezz a kezelésre, mert akkor sajnos el kell halasztanunk az aktuális kezelésedet, illetve ha túlságosan le vagy barnulva, akkor is érdemes 2-3 hetet várni, hogy kicsit kopjon a színed. A nyári időpontokat mindig próbáljuk úgy időzíteni, hogy a nyaralás és a szőrtelenítés ne üsse egymást.

Foglalj időpontot és vágj bele minél hamarabb!

X