Lézeres szőrtelenítés nyáron? Igen, lehetséges!

Lézeres szőrtelenítés nyáron

Igaz, hogy a lézeres szőrtelenítés legideálisabb időszaka a napsütésben szegényebb évszakok, mint az ősz és a tél, de sokan akkor ébredünk rá a rendszeres szőrtelenítéssel járó kellemetlenségekre, amikor tavasszal és nyáron lekerülnek a ruhadarabok, melyek eddig „ápol és eltakar” funkciót töltöttek be.

A lézeres szőrtelenítés nyáron is lehetséges

Az Elysion-Pro dióda lézerrel lézeres szőrtelenítést nyáron is biztonságosan végezni, nem kell szünetet tartani. Természetesen ez nagyobb odafigyelést igényel a vendég részéről a nyári időszakban, mint például télen. Kulcsszó a FÉNYVÉDELEM, és a javasolt idők betartása!

Nyári lézeres kezelések alkalmával legideálisabb, ha a kezelt testfelületet lenge pamut ruhával takarod, és 50 faktoros fényvédőt alkalmazol még a ruhadarab alatt is. A lézerrel kezelt bőrfelszín egy nagy energiájú fénynek kitett kissé irritált bőrfelületnek számít, amit, ha még a káros UV sugarak is érnek, még sérülékenyebbé válhat.

Lehet-e napozni a lézeres szőrtelenítés kezelések alatt?

Közvetlenül a kezelések előtti 6-7 napban már egyáltalán nem javasolt a napozás vagy szoláriumozás. Ha a bőröd leég napozás közben, sajnos nem tudjuk dióda lézerrel kezelni, ez esetben meg kell várjuk, amíg teljesen megnyugszik.

A lézeres szőrtelenítést követő héten is kerüld a közvetlen napfényt. Fedd el a bőrfelületet világos színű könnyű ruhadarabbal, és használj fényvédőt.

Arc kezelése esetén – amit sajnos nem tudunk ruhával elfedni – a teljes kezelések közti időszak alatt napi többszöri fényvédelem kötelező! Továbbá javasolt kalap vagy baseball sapka viselése.

Amennyiben ezen időszakok kivételével napra mész, strandolsz, nyaralsz, közvetlen napfény éri bőrödet használj 50 faktoros fényvédőt – még akkor is, ha csak a boltba ugrasz ki vagy az autóban ülsz. Fontos tudni, hogy akármennyire is magas faktorszámú fényvédőt használsz, az nem biztosít egész napos védelmet, ezért naponta többször meg kell ismételni. Strandolás alkalmával, amint kijössz a vízből szintén kend újra magad.

A lebarnult bőr és a lézeres szőrtelenítés

Az Elysion-Pro dióda lézerrel a lebarnult bőr sem jelent akadályt. A lézer paramétereit a te bőr és szőrtípusodhoz kalibráljuk be.

Mégis, ha lehetőséged van rá, ne a lézeres szőrtelenítő kezelések alatt szerezz életre szóló barnaságot, hiszen a dióda lézer azt a szőrszálat szereti a legjobban, ami sötétebb a bőr színénél, ezáltal sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz a kezelés sorozat.

Mi lehet a következmény, ha mégis leég a szőrtelenített testrész?

Ami szembetűnő lehet, hogy sötétebb, vagy a bőrszínnél világosabb foltok ún. hiperpigentált és hipopigmentált foltok jelenhetnek meg. Ez legtöbbször átmeneti jelenség, de maradandó foltot is okozhat.

További lehetséges következmény, hogy sokkal könnyebben leég a bőr, amely kellemetlen égő érzéssel, később viszketéssel járhat, extrém esetben bőrgyulladást okozhat.

Ne ijesszenek el ezek a következmények, mert egyáltalán nem olyan nehéz a fényvédelemre odafigyelni, csak be kell iktatni a napi rutinodba. Amint pedig megtapasztalod a lézeres szőrtelenítés csodálatos hatását nem fogsz kockáztatni, hogy egyetlen kezelés is kimaradjon.

Várlak szeretettel nyáron is!

Ágoston Brigitta kozmetikus

X