Szőrtüszőgyulladás ellen lézeres szőrtelenítéssel

Szőrtüszőgyulladás ellen lézeres szőrtelenítéssel

A szőrtüszőgyulladás pattanásra hasonlító kisebb-nagyon piros kitüremkedés a bőrből, melynek közepén apró gennyes hólyagocska is előfordulhat. Legtöbb esetben ártalmatlan jelenség, minden területen előfordulhat, ahol szőrzet borítja a bőrt.

Mi okozza a szőrtüszőgyulladást?

  • Különböző szőrtelenítési módszerek alkalmával (borotválás, gyantázás, epilálás) a hám és a szőrtüsző megsérül, és felülfertőződés lép fel a bőrre kerülő kórokozók miatt.
  • Helytelen borotválási vagy gyantázási technika következében.
  • Amikor a szőrszál befelé nő, vagyis nem tudja áttörni a felette lévő hám és szaruréteget.
  • Ha a borotva fertőtlenítése elmarad.
  • Nagyon érzékeny, irritációra hajlamos bőrtípus.
  • Túl szoros, műszálas ruházat.
  • Ülő munka.

Mi a valódi megoldás a szőrtüszőgyulladás ellen?

Ide most semmilyen népi praktikát és átmeneti megoldást nem fogok felsorolni, hanem a valódi és végleges módszert mutatom be, ami nagyon egyszerű.

Ha nincs szőr, nincs szőrtüszőgyulladás!

A valódi megoldás a dióda lézeres végleges szőrtelenítés. A dióda lézer elpusztítja a szőrt termelő sejteket, így amelyik szőrszálat egyszer elpusztítottuk, az már nem fog többé visszanőni. Így a lézeres szőrtelenítő kezelések végére, szépen fokozatosan a szőrtüszőgyulladás is eltűnik. Már az első egy-két alkalom után is kb. megfeleződik a begyulladt, benőtt szőrszálak mennyisége.

A szőrtüszőgyulladás legtöbb esetben magától is meggyógyul, ezért fontos, hogy ne ess neki otthon nyomkodni, kapargatni, operálgatni, mert nagy eséllyel rosszabb lesz a helyzet, befertőződik, még jobban begyullad, nagy seb keletkezik a helyén. Ilyenkor ezt a területet sajnos ki kell kerülni a lézergéppel, mert sérült területet nem lehet szőrteleníteni. Vagyis később fognak eltűnni a szőrszálak és a szőrtüszőgyulladás is. Továbbá megnő a pigmentfoltosodás esélye is főleg, ha még nap vagy uv fény is éri a területet.

Ha benőtt szálat látsz a piros gyulladásban, akkor se kezdd el otthon műteni. Bízd inkább rám - a kozmetikusodra - az eltávolítást, aki szakszerűen, fertőtlenített eszközökkel, gumikesztyűben, minimális sérülést okozva távolítja el a bőr alatt rekedt szálakat. A bőrt a kezelés előtt és után is műtéti bemosakodásnál használt fertőtlenítővel kezelem le, így a befertőződés esélye minimális.

Nem egy csapásra fog elmúlni a szőrtüszőgyulladás

Légy türelmes! Ahogy haladunk a kezeléssel előre, egyre kevesebb lesz majd, és végére teljesen eltűnik. Mivel két kezelés között is csak a borotválás az alkalmazható szőrtelenítési eljárás, illetve kezelés előtt 24 órával is le kell borotválni a területet, ezért előfordulhat, hogy újabbak is keletkeznek. Minél ritkább a szőrzet, minél kevesebbet kell borotválnod, annál kevesebb új szőrtüszőgyulladás keletkezik.

Súlyosabb esetben a további szövődmények megelőzése érdekében bőrgyógyász szakorvoshoz kell fordulni.

X